René Gijsen / Gust Gils / Hugues C. Pernath / Paul Snoek. Dossier Surr. Spelletjes.

 1.800,00

Cadavres Exquises (te dateren rond 1955). Map uit het vroegere bezit van Gust Gils. Deze poëtisch geladen woordspelletjes waren wellicht bedoeld voor opname in Gard Sivik of als onderdeel voor Gils’ Muzeum voor kleine kurioziteiten’. -Elf pagina’s 27,5:21,5 cm.

Op voorraad

Beschrijving

Met tientallen opgeplakte vraag- en antwoordstrookjes in handschrift van Hugues Pernath en Gust Gils. P: “Waarom is de dag een onregelmatigheid van 24 uren en bestaat hij de overige ruimten uit genummerde kreten?” G: “Omdat de onstuimigste zee hierbij vergeleken maar een alledaagse slakom is.”

G: “Waar had de slag bij Waterloo plaats?” P: “In de vagina van iedere goedbehaarde toneelspeelster”

G: “Waarom koelen de sterren van 4e grootte in het sterrenbeeld ‘de kangoeroe’ over het algemeen zo snel af?” P: “Omdat men in de morgen nooit langs dezelfde weg ademt”

G: “Waarom stellen kinderen lastige vragen?” P: “Omdat in tegenovergesteld geval ieder ogenblik een verschuifbaar raam wordt, uitgevend en aan voorkant en aan achterkant van het geheugen”

P: “Waar lopen alle ouderlingen met hun oren in de armen?” G: “In een houten bakje met zaagmeel voor de kat”

G: “Waarom is sneeuw niet eetbaar?” P: “Omdat morgen en gisteren twee geliefden zijn en jonger worden met hun eenzaamheid”

  • Zes halve pagina’s met nog te verknippen vragen en antwoorden in het handschrift van Gils
  • Een door Pernath beschreven envelopje met strookjes vragen en antwoorden van Gils.
  • 226 losse papierstrookjes in diverse formaten, met Cadavres Exquises in handschrift van Gust Gils, René Gysen en Paul Snoek.